Onomatopee - speelwijze
Onomatopee - spelvarianten deel 1
Onomatopee - spelvarianten deel 2
Onomatopee - reflectieverslag
Coaching_met_onomatopee-artikel.pdf
Spelregels_Face_it.pdf
Spelvarianten_Face_it.pdf
Ervaringen met het spel
“Jeroen is in ons leerprocesteam het onomatopeespel komen begeleiden. Hoewel we vaak met feedback geven en elkaars of eigen kwaliteiten bezig zijn, prikkelde en enthousiasmeerde het spel onmiddellijk. Het gaf een hele leuke dynamiek in de vergadering en we kwamen nieuwe zaken van elkaar te weten die niet in een gewoon gesprek aan bod komen!"
Gwendy Moentjens (docent Plantijn Hogeschool Antwerpen en klinisch psycholoog)
"Er gebeurt iets bijzonders met mensen doordat ze de klank (de onomatopee) hardop moeten uitspreken. Het raakt iets aan op een ander vlak, anders dan enkel het beantwoorden van de bijbehorende reflectie-vraag. Het hardop uitroepen van de klank doet iets met echtheid. Het brengt je onmiddellijk bij je rauwe gevoel."
Loes van Bree (leidsvrouw, coach, trainer, www.leidsvrouw.nl)
"Spelers reageren enthousiast bij het zien van het spel. Het uitspreken van de onomatopeeën brengt de deelnemer gelijk bij het gevoel waar ze op worden bevraagd. Ze zitten er gauw helemaal in en er ontstaan levendige gesprekken. Aandachtig luisteren en het stellen van goede vragen ontstaat heel natuurlijk."
Gemma Andriessen (docent en studieloopbaanbegeleider)
"Als supervisor en studieloopbaanbegeleider vind ik het spel ongekend leuk en origineel om mee te werken. Al mijn studenten hebben plezier gehad met dit prachtige spel. De kaarten brachten allerlei aspecten in beeld om op te reflecteren die we zelf met onze vragen en bekende werkvormen nog niet bedachten."
Joop de Jong (docent en supervisor)
"Ik gebruik het onomatopeespel onder andere om extra verdieping te creëren in de reflecties voor mijn SPH opleiding. Ik vind het leuk om tijdens een rustig moment een kaart uit het spel te pakken en mijzelf uit te dagen over een eerlijk antwoord na te denken. De vragen zijn verrassend en eenvoudig beeldend te benaderen door de 'onomatopee kreten'. Kortom, een mooi spel met verrassende vragen die stof geven tot nadenken over je eigen gevoelens, gedachten, handelen en houding."
Madelon van Laar (studente SPH)